Sağlık sektöründeki teknolojinin ilerlemesi ile birlikte diş kaplama çeşitliliği de artmıştır. Düş yüzeylerinde oluşmuş ve kişilerin yaşam kalitesini rahatsız eden çatlaklar, aşınmalar veya çürükler gibi oluşumları ortadan kaldırabilmektedir. Diş sararması gibi durumlar da diş kaplama yöntemiyle ortadan kaldıralabilmektedir. Diş kaplama yöntemleri oldukça esnek bir yapıda olduğundan bireylerin dişleri için ortaya estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkar.

Diş kaplama yapılmasının en önemli etkenlerinden birisi doğallık katmaktır. En fazla ön dişlerde kullanılan kaplama ile özgüven artması sağlanabilmektedir. Dişler yüzümüzün görünümü için de önemli bir yere sahiptir.

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplama çeşitleri ile kaplanan dişin uygulandığı materyalin ismini almaktadır. Yani kaplama maddesinin diş yüzeyine uygulanan ismidir.

1. Metal Altyapılı Porselen Diş Kaplama

Bu kaplama yöneteminde diş yapınızın net ölçüsü alınır ve bu ölçülere göre net bir metal alt yapısı hazırlanır. Bu metal ağzınızda dişinize denenir ve dişinizin şekli verilir. Son kontrollerden sonra iyice cilalanır ve kullanıma hazır hale gelir.

2. Tam Seramik Empress Diş Kaplama

Genelde ön dişler için tek bir dişe uygulanır. Bu kaplama için bilinmesi gereken önemli bir husus ise sert darbelere dayanıksız olmasıdır. Kolay kırılabilir bir yapıdadır.

3. Zirkonyum Altyapılı Porselen Diş Kaplama

Oldukça avantajları bulunan bir kaplamadır. Estetik ve görünüm açısından çok şıktır. Doğal dişlere en yakın kaplamadır. Diş etlerine bir zarar vermemesinden dolayı en çok tercih edilen diş kaplamasıdır.

4. Porselen Laminate Veneer Diş Kaplama

Bu kaplama çeşidi am sarmaz dişin sadece ön yüzeyine yapılmaktadır. İşlemi basit olduğundan günümüzde görünüm için en çok tercih edilen kaplamalardandır. Bu yöntem görselliği düzeltmek için çok sık kullanılır.

5. Kompozit Laminate Veneer Diş Kaplama

Aslında bu yöntem tam olarak diş kaplama çeşidi değildir. Bu yöntem aslında dişe birşeyler yapıştırma mantığı üzerine çalışır. Diş teknisyeni diş üzerine bir şeyler yapıştırır ve dişi tamamlar. Örneğin ayrık olan dişlerin araları doldurulur veya çatlak dişleri onarma işlemi gibi bir yöntemdir.