Uygulanacak diş tedavisi için bölgesel uyuşturma işlemi gerektiren durumlarda kullanılan uygulama biçimidir. Bu durum için ise yanak içine veya diş etine uyuşturucu ilaçlar enjekte edilmektedir. Bu uygulamanın kısa ismi lokal yani bölgesel uyuşturma işlemedir. Bu işlemde enjekte edilen bölge ve çevresinde his kaybı durumu oluşmaktadır. Bu bölgede tedavi uygulanırken siz hiçbir şey hissetmezsiniz.
Dişi Ne uyuşturur?
Diş hekimlerinin bölgesel tedavi için kullandıkları ve uyguladıkları uyuşturucunun başında “Lidocaine” isimli ilaç gelmektedir. Bu ilmaç en çok kullanılan lokal anestezinin başında gelmektedir. Aslında uyuşturmak ve lokal anestezi olarak kullanılan pek çok ilaç vardır ve bu ilaçların hepsinin sonu “ -caine ” ile bitmektedir.
Diş için uygulanan iğneler oldukça incedir ve pek çok hasta iğneyi hissetmeyebilir.
Lokal Anestezinin Yan Etkileri nelerdir?
Aslında uygulanan lokal anestezilerde diş kliniklerinde kullanılan ilaçlarda çok çok nadir yan etki görülmektedir. En fazla görülen olası yan etkilerden biri hematomadır. Hematoma terimi ise kanlı terleme manasındadır ve genelde uygulanan enjeksiyonun kan damarına rastladığında görülür ve bir miktar doku şişmesi yapmaktadır.
Uygulanan uyuşturucu ilaçlar bazen bir miktar etrafa yayılabilirler. Bu durumda genelde bir ağız uyuşukluğu ve dudaklarda his kaybı gibi durumlar görülebilmektedir. Bu durumlar geçicidir ve gün içinde azalmaktadır.
Enjeksiyon sinir uçlarına denk geldiğinde ise sinir zarar görür ve uyuşukluk oluşur bu durumun iyileşmesi haftalar veya ay gibi bir süre alabilmektedir.