Ön dişlere yapılan dolgu işlemleri çürüyen dişler veya ön diş aralarının kapatılması gibi onarmalar amacıyla yapılabilmektedir. Dolgular beyaz renktir ve bilinen kompozit reçine şeklindedir. Bu dolguların doğal gözükebilmesi için içerisine seramik ve bir miktar plastik malzemeler eklenmiştir.
Ön Dişlere Dolgu Nasıl Yapılır?
Bu durumun belirleyiciliği ön dişlerin fiziki durumuna ve görünüşüne bağlıdır. Ön dişlerde çürük ve kırık oluşumuna göre farklı yollar izlenebilmektedir. Şayet ön dişlerde çürük bulunması demek ilk olarak bu çürüklerin detaylıca temizlenmesi demektir.
Eğer dişlerinizin aralıklı bir görüntüsü var ve siz bu görüntüden kurtulmak istiyorsanız ayrıca daha estetik bir görüntü ve gülüş amacındaysanız o zaman da diş hekiminiz size dolgu planlarından bahsedecektir.
Ön Diş Dolgusu İşlem Aşamaları
Yapılacak diş dolgu işlemi aşağıdaki gibi olacaktır.
- Dolgu için dişinizin yüzeyi pürüzlü olmalıdır bunun için özel kimyasallar kullanılır ve dişiniz pürüzlü bir hal alır. Bunun için 15 saniye yeterli olur.
- 15 saniye sonrasında dişiniz yıkanır ve kurulanır.
- Sonrasında dolgu ile dişinizin yapışması için özel kimyasallar uygulanmaktadır.
- Uygulanacak Kompozit veya seramik diş dolgusu tabaka halinde dişinize yerleştirilir ve sertleştirme işlemi uygulanır.
- Kuruyan diş dolgusundan arta kalanlar temizlenir ve dişiniz cilalanarak parlatılır.
Ön Diş Dolgusu Ne Kadar Dayanır?
Dişlerinize ve ağız bakım durumunuza göre değişiklik göstermekle birlikte ve dişinizin üzerinde uygulanan dolgunun büyüklüğüne de bağlı olarak ortalama 7 ile 10 yıl aralığında bir kullanım ömrü olmaktadır.
Tabi bu durum diş hekimi kontrol ve muayenesi ve sizin evde uygulayacağınız diş bakım çeşitlerinde göre de değişiklik gösterebilmektedir.