Teknolojini sürekli değişimi ile birlikte görüntüleme teknolojisi de doğru orantı ile değişiyor ve gün geçtikçe netleşiyor. Görüntüleme teknolojisi ise birlikte diş röntgenleri daha net ve tedaviler için daha bir net akış sağlamaktadır.
Panoramik görüntü ile ağzınızın görüntüsü tek bir karede görüntülenir. Çekilen diş filmi ile alt ve üst çene, eklemler ve tüm dişler hatta burun ve sinüs boşluklarınız görüntülenir. Sizin ağız ve çene yapınızı tek seferde görüntülemeye imkan sağlar.
Panoramik Diş Röntgeni Nasıl Çekilir?
Muayenehane içindeki röntgen odasına gidilir ve hastanın çenesi röntgen cihazına yerleştirilir. Baş kısmında ise ince birer aparat ile çevrilir. Ayarlamalar sonrasında operatör röntgen çekim işlemi için bilgisayara komut verir ve kafa etrafında 180 derece dönen cihaz ile ekrana görüntü iletilir.
Panoramik Diş Röntgeni acıtır mı?
Röntgen çekme işleminde dişi çekilen kişi hiç bir şey hissetmez yani acı veya sızı yoktur. Röntgen çektirme işlemi sorunsuz ve tamamen güvenli bir işlemdir.
Panoramik Röntgenler Zararlı Mıdır?
Sağlık sektöründeki diğer röntgen uygulamalarından daha radyasyon açısından çok çok azdır. Günlük cep telefonları daha fazla radyasyon yayabilmektedir.
Panoramik Röntgen ne kadar sürede çekilir?
Röntgen cihazına bağlandıktan sonra 5 ila 10 saniyede işlem tamamlanır.
Panoramik Diş Röntgeninin Kullanım Alanları Nelerdir?
- İleri periodontal hastalıklarda,
- Çene kemiğinde oluşabilecek kistler için,
- Çene yapısında oluşabilecek ihtimali olan tümörleri ve ağız kanseri türlerinde,
- Gömülü veya çarpık çıkan dişler için,
- Çene bozuklukları (temporomandibular eklem veya TME bozuklukları olarak da bilinir)
- Sinüzitler için.